Die Kinder von Gernika Hermann Kesten

ISBN:

Published: 1981

Paperback

162 pages


Description

Die Kinder von Gernika  by  Hermann Kesten

Die Kinder von Gernika by Hermann Kesten
1981 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 162 pages | ISBN: | 8.66 Mb

Het afschuwelijke luchtbombardement op het Noord-Spaanse stadje Guernica is voor velen het symbool geworden van een onrechtvaardige oorlog.Evenals Picalsso met zijn beroemde schilderij, zo vereeuwigde Hermann Kesten (geb. 1900) het drama van GuernicaMoreHet afschuwelijke luchtbombardement op het Noord-Spaanse stadje Guernica is voor velen het symbool geworden van een onrechtvaardige oorlog.Evenals Picalsso met zijn beroemde schilderij, zo vereeuwigde Hermann Kesten (geb.

1900) het drama van Guernica in een roman, warover Thomas Mann schreef:Kestens verteltalent, de kleurigheid, de snelle bijtende directheid van zijn kunst zijn verbazingwekkend. De opgewektheid van deze kunstenaar is even meeslepend als de morele verbittering, waarmee hij de infame verschrikking van zijn onderwerp, de Spaanse Burgeroorlog, in onvergetelijke taferelen afschildert.

Hermann Kesten laat zich het vreselijke lot van de Baskische familie Espinosa door een jongen van vijftien jaar, Carlos, een naar Parijs ontkomen lid van die familie, vertellen terwijl zij onder de bomen van de Tuilleriën op een terras zitten.Vertelt de jongend de geschiedenis op kinderlijke wijze?

Allerminst! Hij verhaalt op ontelbare bladzijden, het grootste deel van dit boek, zo meesterlijk dat het ons de adem beneemt. Hij vertelt met het raffinement van een buitengewoon begaafd auteur en het is ons duidelijk, dat hier een bijzonder talentvol romancier aan het woord is.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Die Kinder von Gernika":


localsonly.eu

©2009-2015 | DMCA | Contact us